05 May 2023, 05:40

Успішний досвід роботи кризових кімнат для постраждалих від насильства в Кам’янському та Павлограді

За два місяці роботи кризових кімнат в містах Кам’янське і Павлоград їх клієнтами та клієнтками стали вісім дорослих та троє дітей.

Цей проєкт реалізується в Дніпропетровській області громадською організацією Мартін-клуб за підтримки Norwegian People's Aid

Ті, хто потерпають від домашніх агресорів, часто потребують місця безпеки, в якому вони зможуть побути окремо від кривдників. Жінки і діти (які найчастіше страждають від такого правопорушення) звертаються до поліції, медиків, тікають до родичів та знайомих або навіть в інші міста та країни. Фахівці завжди радять в таких ситуаціях шукати безпечного прихистку. Кризові кімнати є такими місцями безпеки та функціонують з однією метою - зберегти життя тих, кого переслідують, погрожують та б’ють кривдники.

Локацію кризової кімнати знають тільки працівники мобільних бригад, її адреса не розголошується. В кімнаті може проживати одна сім’я, або одна особа, найчастіше це жінки. Тут фахівці надають соціально-психологічну та правозахисну допомогу. Термін перебування в ній до 10 діб. За цей час можна відновити свій емоційний стан, а головне відчути себе в безпеці. Надалі персонал кімнати перенаправить постраждалих до інших надавачів послуг у сфері домашнього насильства: соціальних служб, медичних та юридичних установ. Всі послуги є конфіденційними.

Якщо ви або ваші родичі та знайомі страждають від домашнього або гендерно зумовленого насильства, звертайтеся до мобільних бригад соціально-психологічної допомоги в Кам’янському або Павлограді. Проєкт функціонує в рамках партнерства громадської організації Мартін-клуб за підтримки Фонду Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine.

 

Пані Патронесса

+38 099 632 77 01

Кам’янське:

+38 067 452 42 31

+38 099 452 42 31

Павлоград:

+38 067 452 42 16

+38 099 452 42 16