06 March 2023, 02:49

Мешканцям Харкова та Харківської області надаватимуть багатоцільову грошову допомогу

Повномасштабне вторгнення росії в Україну 24 лютого 2023 року створило виклики не тільки для держави та її інституцій, але і перед громадським сектором і суспільством. Якщо раніше ГО «Мартін-Клуб» допомагала дітям та дорослим, які потрапили в складні життєві обставини, то тепер вимушена працювати з переселенцями та постраждалими від військових дій країни-агресора. Тільки за офіційними підрахунками внутрішніми переселенцями стали близько 5 мільйонів українців. Міжнародні організації говорять про 7 мільйонів.

Навіть коли люди повертаються у звільнені ЗСУ міста та села, як це сталося на Харківщині, вони потребують підтримки. Тому «Мартін-Клуб» у партнерстві із міжнародною організацією гуманітарної допомоги «Mercy Corps» (Корпус Милосердя), які є у свою чергу партнером агенції з гуманітарної допомоги (BHA) започаткували проєкт із реєстрації домогосподарств у Харкові і Харківській області на виплати багатоцільової грошової допомоги. Метою є підтримка особливо вразливих категорій населення, що постраждали внаслідок бойових дій. «Мартін-Клуб» створює команду реєстраторів, які перебуватимуть у Харкові та громадах Харківської області і шляхом анкетування буде приймати заявки на виплати грошової допомоги.

 

Враховуючи те, що наші реєстратори працюватимуть в громадах Харківської області, які розташовані близько лінії фронту, вони пройшли тренінг першої медичної допомоги від інструктора Червоного Хреста. Їх вчили надавати першу допомогу людині яка втратила свідомість або поранена, щоб правильно реагувати на місці надзвичайної події або кризової ситуації.

Зареєструватися на отримання грошової допомоги можна тільки  за телефонами гарячої лінії, які зазначені нижче::

099 198 21 28

096 198 21 28

073 198 21 28

Графік роботи гарячої лінії: 9.00 - 18.00 (понеділок-п’ятниця)

Вихідні: субота, неділя

Подавати заявку можуть люди, які не отримували грошову допомогу від інших благодійних організацій протягом останніх двох місяців. Грошова допомога розрахована на 3 місяці,  її розмір складає 2200 грн на місяць на кожного члена домогосподарства. Допомога виплачується на банківський рахунок отримувача, якого визначають члени домогосподарства. Для цього реєстраторам необхідно будет надати IBAN.
 

Для того, щоб отримати допомогу, ви маєте надати наступну інформацію: 

Індивідуальний податковий номер 

Номер ID картки чи паспорта 

Кількість членів домогосподарства 

Фактичне місце проживання 

Номер IBAN

Наш реєстратор може попросити вас надати банківський рахунок для переказу грошової допомоги, але він ніколи не запитає вас про CVV код (код банківської картки з трьох цифр). Ми дотримуємося суворих норм конфіденційності та не надаємо інформацію про вас або членів вашої родини особам, які не беруть участі в наданні багатоцільової грошової допомоги. 

Звернутися по допомогу можуть не тільки харків’яни та мешканці області. Наша команда передасть інформацію партнерським організаціям, які працюють за подібними програмами в інших регіонах.