02 Квітень 2024, 04:49

Мобільна бригада Павлограда допомогла жінці подолати домашнє насильство в родині

На адресу мобільної бригади надійшло повідомлення від поліції про домашнє насильство щодо молодої жінки з боку матері. Під час екстреного виїзду за адресою постраждалої мобільна бригада соціально-психологічної допомоги з’ясувала, що вона  перебуває в пригніченому стані, каже, що не бачить сенсу жити далі,  і, за її словами, навіть обдумувала вкоротити собі життя.

Під час розмова розповіла, що під психологічним тиском живе з дитинства. Ситуація в родині погіршилась після смерті батька, життя стало для неї нестерпним. Сподівалась на поліпшення стосунків, тому погодилася на вмовляння сестри та обіцянки матері і нотаріально відмовилася від своєї частки квартири. Але з того моменту, за її словами, вона стала зовсім безправною у своїй родині. Мати та сестра  могли не пустити її в квартиру після роботи, кілька разів змінювали замки, не дозволяли користуватися газом та водою, вона не могла помитися та випрати одяг. Рідні робили все можливе, щоб жінка виїхала з квартири. Фізичний та психологічний стан постраждалої призвів до того, що вона втратила роботу і через це мати відмовляла їй у їжі. Під час зустрічі з нашими фахівцями та фахівчинями плакала, розповіла, що вже три ночі не спала.

Мобільна бригада запропонувала влаштуватися до міського Денного центру для постраждалих від домашнього та гендерно зумовленого насильства, видала зимовий набір гідності. Наші фахівці супроводили жінку до кризової кімнати Денного центру, де втомлена постраждала відсипалася більше доби. 

За час перебування у безпечному місці жінці надали психологічні та юридичні консультації, спокійна обстановка та безпечне місце допомогли жінці визначитися з планами на майбутнє. Зараз вона проживає у обласному центрі, влаштувалася на роботу. Говорить, що вдячна всім, хто допоміг їй ухвалити таке рішення і вийти з кола психологічного та економічного насильства в родині

Мобільні бригади працюють за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, у координації з Офісом Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством соціальної політики України. Послуги мобільних бригад надаються завдяки фінансовій підтримці урядів США (Бюро гуманітарної допомоги USAID), Канади, Норвегії, Швеції, Великої Британії, Фінляндії, Данії та Гуманітарного Фонду для України (UHF)

* фото ілюстративне