02 Квітень 2024, 04:48

Психологічна допомога від SVIY PROSTIR для постраждалих від домашнього насильства

 

48-річна Альбіна з Кам'янського втратила роботу через повномасштабну війну рф проти України. Їй довелось працювати не за своєю спеціальністю в іншому місті, що стало причиною фізичного та емоційного виснаження, також почалися проблеми зі здоров’ям. Альбіна у шлюбі з чоловіком більше двадцяти років. Каже, що мала і раніше досвід психологічного та фізичного насильства, але ситуація з роботою ще більше загострила не ідеальні стосунки в родині. 

Жінка відчувала себе безпомічною, залежною від чоловіка, як фінансово, так і емоційно. Тож за рекомендацією своєї подруги звернулася за психологічною підтримкою до Свій Простір: Безпечний простір для жінок та дівчат у Кам’янському, одного з проєктів, який реалізує громадська організація «МАРТІН-клуб».

Вона записалась на індивідуальні консультації до психологині, де поділилась своїм травматичним досвідом. Надалі систематично почала займатись спортивними активностями, це активізувало та покращило її фізичний стан. Також скористалась послугами юристки та кар’єрної радниці ВОНА ХАБ, ще одного проєкту громадської організації «МАРТІН-клуб», який покликаний розвивати професійний потенціал та фінансову спроможність жінок, постраждалих від насильства, та жінок, які перебувають у групі ризику.

Наразі Альбіна вирішила розірвати стосунки з чоловіком, влаштувалась на офіційне місце роботи за фахом. У вільний час продовжує відвідувати SVIY PROSTIR у Кам'янському, каже:

- В цьому місці я відчуваю спокій, тепло, отримую професійну допомогу, яку потребувала вже давно, знайшла нових знайомих, однодумиць. Розумію, що я не самотня в своїх проблемах

Безпечний простір для жінок і дівчат SVIY PROSTIR реалізує ГО «МАРТІН-клуб» у партнерстві та за підтримки Norwegian People’s Aid (NPA)

* фото ілюстративне